Banany w mleczku kokosowym

Co w tym zdrowego?

Ten przepis to przede wszystkim korzy艣ci p艂yn膮ce z dodatku banan贸w, kt贸re s膮 naturalnym 藕r贸d艂em potasu, wspieraj膮cego prawid艂ow膮 prac臋 serca i mi臋艣ni. Banany dostarczaj膮 te偶 b艂onnika, kt贸ry wspomaga trawienie i daje uczucie syto艣ci, co mo偶e pom贸c w utrzymaniu zdrowej wagi. Dzi臋ki naturalnej s艂odyczy banan贸w, mo偶na ograniczy膰 ilo艣膰 dodawanego cukru, co jest korzystne dla stabilizacji poziomu glukozy we krwi. Lekka konsystencja budyniu oraz niewielka ilo艣膰 cukru sprawiaj膮, 偶e deser jest 艂agodny dla uk艂adu pokarmowego, a jednocze艣nie przyjemny w smaku. To prosty spos贸b na szybki, energetyczny deser.

Przygotowanie

  1. Mleczko z cukrem umie艣膰 w rondelku i zacznij podgrzewa膰.
  2. W tym czasie przygotuj banany: obierz je ze sk贸rki, przekr贸j na p贸艂, a nast臋pnie wzd艂u偶 i jeszcze raz wzd艂u偶.
  3. Wrzu膰 banany do mleczka i gotuj razem przez ok 15 min, co jaki艣 czas mieszaj膮c.
  4. Przygotuj budy艅: wymieszaj go dok艂adnie z wod膮.
  5. Dodaj do mleczka, ca艂y czas mieszaj膮c.
  6. Gotuj dalej przez ok minut臋.