Wysokobia艂kowy deser z serkiem homogenizowanym i musem z truskawek

Co w tym zdrowego?

Deser o takiej zawarto艣ci bia艂ka mo偶e by膰 uwa偶any za wysokobia艂kowy, szczeg贸lnie w kontek艣cie typowych deser贸w, kt贸re zazwyczaj s膮 bogate w w臋glowodany i t艂uszcze, a ubogie w bia艂ko. Oczywisty smak i konsystencja tego deseru kryj膮 w sobie ukryte zalety zdrowotne. Dzi臋ki wspomnianej zawarto艣ci bia艂ka wspiera on budow臋 i regeneracj臋 mi臋艣ni, co sprawia, 偶e jest idealny dla os贸b aktywnych fizycznie. Jego umiarkowana ilo艣膰 t艂uszczu i w臋glowodan贸w pomaga utrzyma膰 r贸wnowag臋 energetyczn膮 organizmu, z kolei dodatek truskawek dostarcza cennego b艂onnika, wspomagaj膮cego trawienie.聽

Przygotowanie

  1. Twar贸g zblenduj z serkiem homogenizowanym.
  2. Truskawki osobno r贸wnie偶 zblenduj. Je艣li s膮 zbyt kwa艣ne dodaj odrobin臋 s艂odziku, a je艣li s膮 mro偶one - odczekaj kilkana艣cie minut, a偶 nieco si臋 rozmro偶膮.
  3. Do miseczki/pucharka nak艂adaj naprzemiennie mas臋 twarogow膮 i mus truskawkowy.