Pomidorowa sa艂atka z w臋dzonym twarogiem

Co w tym zdrowego?

Ten aromatyczny dodatek jest nie tylko smaczny, ale tak偶e bogaty w warto艣ci od偶ywcze. Dzi臋ki twarogowi solankowemu dostarcza solidnej porcji bia艂ka i zdrowych t艂uszcz贸w, wspieraj膮cych syto艣膰 oraz regeneracj臋 organizmu. Pomidory, cebula i szpinak s膮 藕r贸d艂em b艂onnika, witamin oraz antyoksydant贸w, kt贸re wzmacniaj膮 odporno艣膰 i wspieraj膮 uk艂ad trawienny. Dodatek oliwy, soku z cytryny i musztardy nadaje potrawie wyrazisty smak, jednocze艣nie dostarczaj膮c cennych kwas贸w t艂uszczowych i sk艂adnik贸w wspomagaj膮cych metabolizm.

Przygotowanie

  1. W misce w kt贸rej b臋dziesz robi膰 sa艂atk臋 przygotuj dressing: wymieszaj musztard臋, sok z cytryny, oliw臋/olej i mi贸d. Przypraw odrobin膮 soli i pieprzu.
  2. Pomidory pokr贸j w kostk臋, cebul臋 w drobn膮 kosteczk臋. Dodaj warzywa do miski.
  3. Dodaj do miski szpinak oraz pokruszony w palcach ser. Ca艂o艣膰 wymieszaj, ewentualnie dopraw.