Makaron z pesto i mozzarell膮

Co w tym zdrowego?

Pe艂noziarnisty makaron to doskona艂e 藕r贸d艂o b艂onnika, kt贸ry pomaga w utrzymaniu prawid艂owej pracy uk艂adu pokarmowego, a tak偶e stabilizuje poziom cukru we krwi. Czerwone pesto, bogate w zdrowe t艂uszcze pochodz膮ce z oliwy z oliwek, wspomaga prac臋 serca, a tak偶e dostarcza witamin i minera艂贸w, takich jak witamina E i 偶elazo. Mozzarella, b臋d膮ca 藕r贸d艂em bia艂ka i wapnia, wspiera zdrowie ko艣ci, a serek 艣mietankowy dodaje kremowej konsystencji oraz zapewnia dodatkow膮 porcj臋 bia艂ka. Ca艂o艣膰 stanowi zbilansowane danie, kt贸re dostarcza energii na d艂ugi czas, przyczyniaj膮c si臋 do utrzymania zdrowia serca i uk艂adu pokarmowego.

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. W tym czasie przygotuj sos: pesto podgrzej na patelni razem z serkiem 艣mietankowym.
  3. Dodaj makaron do sosu, wymieszaj na patelni i chwilk臋 podgrzej, ewentualnie dopraw.聽
  4. Porwij mozzarell臋 w kawa艂ki lub pokr贸j j膮, a nast臋pnie wymieszaj z makaronem.