Warzywa zawarte w sa艂atce s膮 艣wietnym 藕r贸d艂em reguluj膮cego prac臋 uk艂adu pokarmowego b艂onnika oraz chroni膮cych nas przed nowotworami antyoksydant贸w. Zawarty w kaszy gryczanej magnez reguluje ponad 400 proces贸w zachodz膮cych w naszym organizmie, przyczyniaj膮c si臋 m.in. do zmniejszenia uczucia zm臋czenia. Buraki zawieraj膮 zabezpieczaj膮ce nas przed stresem oksydacyjnym antocyjany, a tak偶e posiadaj膮 w艂a艣ciwo艣ci detoksykacyjne. Bogate w witamin臋 B12 i 偶elazo mi臋so kurczaka, ochroni nasz uk艂ad nerwowy i krwiono艣ny. Polanie ca艂o艣ci oliwnym dipem znacz膮co zwi臋kszy przyswajanie zawartych w sa艂atce witamin, a tak偶e wp艂ynie na zwi臋kszenie uczucia syto艣ci.