Schab na ziemniakach i kiszonej kapuście

Co w tym zdrowego?

Kapusta kiszona jest probiotykiem, który wprowadza do naszego organizmu korzystne szczepy bakterii kwasu mlekowego. Poprawia w ten sposób pasaż jelitowy (eliminuje zaparcia), a poza tym wzmacnia układ odpornościowy i krążenia oraz przynosi pozytywne skutki dla naszej skóry, włosów i paznokci, poprawiając ich kondycję.

Przygotowanie

  1. W osolonej wodzie ugotuj obranego i pokrojonego w dość drobną kostkę ziemniaka.
  2. Schab przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące. Smaż go na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach do zrumienienia.
  3. Na tę samą patelnię, po usmażeniu schabu wrzuć kapustę (może, ale nie musi być przepłukana wodą), dodaj koncentrat pomidorowy, liść laurowy oraz miód i smaż przez około 5 min.
  4. Na talerzu ułóż kolejno ziemniaki, kapustę i schab.