Zupa broku艂owa

Co w tym zdrowego?

Broku艂y to prawdziwa skarbnica zdrowia ze wzgl臋du na swoje bogactwo sk艂adnik贸w od偶ywczych. Zawieraj膮 du偶o witaminy C, kt贸ra wzmacnia uk艂ad odporno艣ciowy, oraz beta-karoten, korzystny dla wzroku. Dodatkowo, s膮 藕r贸d艂em b艂onnika pokarmowego, kt贸ry wspiera prawid艂owe funkcjonowanie uk艂adu pokarmowego. Dzi臋ki obecno艣ci zwi膮zk贸w siarkowych, broku艂y mog膮 r贸wnie偶 wspomaga膰 procesy detoksykacji w organizmie. Ich regularne spo偶ywanie mo偶e pom贸c w utrzymaniu zdrowej wagi i obni偶eniu ryzyka wielu chor贸b, w tym chor贸b serca i nowotwor贸w.

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Bulion zagotuj i wrzu膰 do niego mro偶onego broku艂a. Gotuj przez ok 15 min do mi臋kko艣ci.
  3. Dodaj sporo soli, pieprzu, mas艂o, czosnek i ca艂o艣膰 zblenduj.
  4. Zup臋 podawaj z makaronem i pokrojon膮 mozzarell膮.