Delikatna owsianka z serkiem homogenizowanym, bananem i cynamonem

Co w tym zdrowego?

P艂atki owsiane, zw艂aszcza g贸rskie s膮 艣wietnym wyborem na 艣niadanie i nie tylko. B艂onnik w postaci unikatowego beta glukanu uznanego za sk艂adnik leczniczy, jest naprawd臋 szczeg贸lnym rodzajem substancji wzmacniaj膮cej odporno艣膰. Obni偶a tak偶e poziom glukozy i cholesterolu oraz reguluje funkcjonowanie uk艂adu trawiennego. Opr贸cz b艂onnika, p艂atki owsiane charakteryzuj膮 si臋 wysok膮 ilo艣ci膮 bia艂ka, witamin E i B, 偶elaza czy wapnia.

Przygotowanie

  1. Wsyp p艂atki do rondelka i zalej je mlekiem.
  2. Gotuj owsiank臋 przez oko艂o 10 min, od czasu do czasu mieszaj膮c.
  3. Kiedy owsianka lekko zg臋stnieje, prze艂贸偶 j膮 do miseczki.
  4. Dodaj do owsianki pokrojonego w plastry banana oraz serek homogenizowany.
  5. Posyp ca艂o艣膰 cynamonem. Mo偶esz te偶 doda膰 ulubione orzechy lub s艂onecznik.